duminică, 17 iunie 2012

...Update

Nu am mai scris de foarte mult timp.De ce ?...nici eu nu stiu prea bine ...lipsa de timp,de inspiratie ...nevoia de o mica pauza de la tot si toate ..
Prinsi in tumultul vietii cu dimineti pe fuga ,contra timp, echipare in 2 timpi si 3 miscari, solicitarile de la serviciu impletite cu nevoile Antoniei ,novice in toata treaba cu grupa mica ,cumparaturi , iesiri in parc sau la joaca,in fata blocului cu sacul de papusi (asa cum faceam si noi cu 20 de ani in urma),trotinete,mingi ,role ,creta si tot ce nu mi-ar trece mie prin cap ,ca sa nu mai pun la socoteala  nevoile casei (mancare,curat,spalat,calcat)...uitam sa ne mai oprim din cand in cand ,sa luam o gura de aer ,sa ne amintim pentru ce traim si sa ne punem ordin in valori.
Asa am patit si noi ....24 de ore sunt prea putine intr-o zi cat sa incapa toate nevoile noastre asa ca unele lucruri le lasam neterminate ...asa cum am lasat blogul sa dormiteze alene mai bine de o luna. ....o luna in care s-au intamplat destule ...
Anto merge la gradi ,la grupa mica, e cuminte (poate prea cuminte) ,isteata si rusinoasa (si asta,din pacate, nu lasa sa se vada cat de frumoasa e in  interior si cat de isteata poate fi la doar 3 ani).Nu ,nu vreau sa fiu  modesta, poate doar un pic subiectiva dar lucrez cu copiii de ani de zile asa ca stiu ... sunt extrem de mandra sa am un asemenea copil .
Are o capacitate de memorare foarte buna si informatiile le pastreaza pe termen lung  , ii place foarte mult sa cante si sa danseze ,sa "citeasca" si sa i se citeasca( aici m-a mostenit pe mine) , sa se joace cu papusile (jocuri de rol foarte frumos dezvoltate) si iubeste copiii .Foloseste foarte bine trotineta de ceva timp iar de ziua ei a primit role pentru ca "cel mai mult in viata asta imi dolesc sa am lole".In maxim jumatate de ora se plimba singura prin jurul blocului .
Dupa 2 luni de convingere ca isi doreste sa-si sarbatoreasca ziua de nastere la Mcdonald's(asa cum vazusese la verisorul ei) si-a schimbat ferm decizia dupa ziua de nastere a unei colege  .Asa ca cei 3 anisori i-am sarbatorit la gradi impreuna cu colegii .Pentru ca viata la 3 ani este roz ,torturile au fost cum altfel decat...roz ...cel de la gradi cu Mica sirena iar cel de acasa cu Hello Kitty .
Ne-am tras un pic rasuflarea dupa ziua de nastere si a doua zi am bifat si prima serbare la grupa mica, primul rol ...Rozioara,fluturasul roz .
A fost asa cum ma asteptam sa fie ...cuminte,ascultatoare ,o sorbea din priviri pe Doamna Alina sa nu greseasca ceva ,atenta la orice miscare a cantecelor .A fost extraordinara ,simteam ca-mi bubuie inima de atata mandrie ,iubire  si emotie .
Doamne ,am un copil minunat ,o binecuvantare !Cum sa nu te topesti si sa  nu-ti vina sa strigi : am cel mai minunat copil din lume!
Dupa baita de seara,frichineala si povestea de rigoare ,ma ia de gat ,isi lipeste nasucul si obrajorii de mine si-mi spune :'Te iubesc,mami!Mi-a fost dol de tine!" desi ,in majoritatea zilelor,suntem mai tot timpul impreuna (la gradi ma vede des,are voie sa vina sa ma vada,sa-mi dea un pup daca simte nevoia ,la pranz mancam impreuna ) ...sau cand  Mos Ene mai are de lipit ultimele 2 -3 gene si  ii soptesc :Te iubesc,mami!" ,ea imi raspunde soptit "si eu " .

De ziua ei , mi-a inseninat ziua cu 2 perlute scoase dis de dimineata, inainte sa plecam de acasa :
-Mami , de ce ti-ai pus lochia asta asa ulata pe tine ?...si eu care credeam ca m-am imbracat dragut.

...apoi ,cand luam tortul din frigider ,ii spune bunicii :
-Mamaie ,silena de pe tortul meu e mai glasuta ,asa ca mami ! ... motiv intemeiat sa te apuci de o noua cura de slabire.