joi, 26 august 2010

Progrese

Un an si doua luni...si progresele fata de ceea ce stia sa faca sunt cam astea :
-e uimitor ce repede incepe sa se dezvolte creierasul ei,ce conexiuni incepe sa faca.Taica-su pur si simplu ramane socat la chestiile noi pe care le face ...nu se asteapta ca ea sa inteleaga asa bine de la aceasta varsta multe lucruri .
-a "invatat" prima poezie "Tica,tica,tica/M-a certat mamica etc...adaptata ,binenteles ,a la Antonia : Tica,tica,tica ...si apoi continuarea in limbaj personal si indescifrabil.
-ii arata curioasa intr-o seara bunica-sii,luna pe cer.I-a fost de ajuns o singura data sa ii spuna ca e luna,acum arata spre cer si spune nuna,nuna.
-a invatat sa manzgaleasca cu creta pe asfalt si sa "scrie " cu creioane cerate.
-stie care e dulapul cu "minuni " unde tinem biscuitii,pufuletii etc,merge langa el si cere papa,papa.
-orice geanta,punguta gasita prin casa,inclusiv galetusa de nisip,o aseaza pe brat ,ne face cu mana si spune ca pleaca pa -pa.
-evolueaza rapid la asocierea numelor animalelor cu imaginea lor dar si cu sunetele pe care acestea le scot.
-e de ajuns sa auda o singura data numele unei persoane,daca apoi o intrebi cine este "X" manuta ei arata sigura pe ea, persoana respectiva.
-orice mizerie de pe jos sau orice lucru necunoscut e kk...desi asta n-o impiedica sa puna mana.
-aseara l-a "socat" din nou pe taica-su...cocotata pe o cutie de cuburi ,se uita pe birou sa vada ce poate sa mai ia de acolo si a inceput sa spuna kk,kk...Taica-su intreaba "Ce-i kk,tati,pe birou?Nu-i nimic ".Ea continua kk,kk...o intreb "Unde-i kk,mami?" .Duce mana sigura pe ea la pampers si repeta kk,kk...ei,e si asta un inceput..sa vedem cand va veni vremea sa spuna inainte si nu dupa :D desi cu olita nu suntem mari prietene (o data da,de 4 ori nu...eh,crestem noi).
-mi se pare ca ,pentru varsta ei,merge pe jos pe distante destul de mari.Ma ia de manuta si mergem pa-pa...merge pe jos la piata,mergem pana la supermarket pe jos,distante destul de mari si se cere f rar in brate,urca si coboara singura (tinuta de mana )scarile ...si stam la etajul 3.
-inca mai e cracanici,din afara mi se spune ca arata mai bine piciorusele ei,eu nu prea vad schimbarea...sa vedem dupa a doua tura de D3.
-ma "ajuta " la curatenie :imi da diverse lucruri pe care i le cer ,desi dureaza mult mai mult asezatul rufelor,spre exemplu,ma bucur enorm sa vad cat de mult a crescut si cate intelege.
-socializeaza cu persoanele de pe strada (toti barbatii mai in varsta sunt tataie,femeile mamaia),rade si merge la toata lumea care o baga in seama,desi prima reactie e intotdeauna de a se ascunde dupa mine ,uita repede.
E o nazdravana ,desi toata lumea o lauda ca-i tare cuminte si ascultatoare,intelege cand ii spun ca nu-i voie sau sa vina inapoi,sa ia manuta de acolo.
In concluzie ...e o dulce,o frumoasa,o scumpa si o desteapta....ca doar e a mea ,nu?Cum as putea sa o vad altfel?

7 comentarii:

  1. Ohoooo...bravo donsorica mica si frumoasa!Si felicitari si mamicii pentru rabdare si consecventa ;).In alta ordine de idei, sunt extrem de inteligenti , zau , chiar am ras la faza cu luna , Daria este disperata dupa luna , drept pt care ne o arata in fiecare seara , daca o intreb unde este :).Absorb cu atata aviditate orice informatie , incat ma lasa fara cuvinte , asa cum spui si tu.Eeeee...sa fie sanatoase , asta e cel mai important.Pupam dulce

    RăspundețiȘtergere
  2. Sa-ti traiasca domnisorica plimbareata si isteata. Bv ei. Mie oricum mi se pare ca piticii din ziua de azi sunt mai inteligenti decat eram noi la aceeasi varsta. Pupici dulci dulcetii Anto si mamicii ei care a crescut-o atat de frumos (si care mai are inca...)

    RăspundețiȘtergere
  3. :) bravooo! merita aplauze la scena deschisa. ;) Felicitari pentru reusite. Cred ca este un deliciu sa o vezi facand toate acestea. ;)

    RăspundețiȘtergere
  4. Dani,multumim mult!Dar parca mamica nu-i asa de rabdatoare cum si-ar dori sa fie.Pupam si noi!

    RăspundețiȘtergere
  5. Saru-mana,Andata!Asa e,parca au un magnet cu care strang informatia.Va pupam!

    RăspundețiȘtergere
  6. Gabi,saru-mana!E intradevar,un deliciu...uit instantaneu de toate "relele".

    RăspundețiȘtergere
  7. O dulcica si jumatate, tare isteata....ce repede a crescut!!! si ce progrese face...felicitari!! va pup, pe toti trei!

    RăspundețiȘtergere